Astrid

Een dag samen met mama’s die een kindje verloren, waarbij onze kindjes er helemaal mochten zijn. Dichtbij, zoals altijd, maar op een andere manier. Waar ook vooral wij en ons verdriet en onze lach en ons zijn er helemaal mochten zijn. Het was gemakkelijk, ongedwongen, geen taboes, geen sorry’s (of minder sorry’s – working on it), geen awkward stiltes. Er was verbinding. Er was rust. En vooral heel veel liefde. Ik ging dat altijd wat uit de weg, samenkomen met “lotgenoten”. Het is moeilijk dezelfde pijn bij anderen te zien en te weten dat niets het kan oplossen of verhelpen. De people pleaser in mij heeft daar veel moeite mee. Nu weet ik, dat dat niet hoeft. En dat samen zijn, al helend is op zich. Dus opgeklaard, dankbaar en met een opgewarmd hart start ik de week.

Mama van Matte en Lott*
Ellen

Ik vind het moeilijk om ergens naartoe te gaan waar ik niemand ken. Omdat ik mijn emoties niet echt onder controle had, was ik bang hoe ik op bepaalde dingen zou reageren. Doordat ik Kim al een paar keer had gesproken via Instagram en gezien had bij het Berrefonds was de drempel wat lager. Ook de foto’s van de vorige editie hebben me overtuigd. Vooral dat het verdriet er gewoon mocht zijn en dat iedereen die daar was je begreep vond ik een meerwaarde van deze zon-dag. Contact met lotgenoten is zo belangrijk en kan zo’n deugd doen, het schept een speciale band. Ik heb nog steeds contact met de andere dames die aanwezig waren en dat voelt heel fijn!

Mama van Gaston*
Ilse

De zon-dag was voor mij de start om in verbinding te komen met andere mama’s die ook hun geliefde kindje verloren. Het was een emotionele dag maar ik blik er met hele mooie gevoelens op terug! Een gesprek met een andere sterrenmama kan zoveel deugd doen, ze begrijpen net wat andere ouders niet begrijpen, ze weten zonder veel woorden waarover je het hebt … De gesprekken met andere mama’s op de zon-dag en de verhalen over hun kindje zijn me bijgebleven. Ze hebben stuk voor stuk een plaatsje in mijn hart gekregen!

Mama van Aiden, Lily-Rose* en Lewis
1 2

Pin It on Pinterest