ZON-dag

Zachte zondag

Voor wie?

Ben jij een mama die een kindje verloren is tijdens de zwangerschap of rondom de geboorte en herken je je in het volgende?

 

  • De wereld draait maar verder. Je wilt heel graag op de pauze knop duwen en je heel dicht bij je kindje voelen. Even enkel “mama van …” zijn.
  • Je bent benieuwd hoe anderen het beleven. Hoe geven andere ouders ruimte aan het dichtbij houden en koesteren van hun kindje? Hoe gaan ze om met speciale data en moeilijke dagen?
  • Je wilt zo graag nog eens het verhaal van je kindje uitgebreid vertellen met alle gevoelens die daarbij komen kijken. Liefde, trots, verdriet, gemis. De mensen rondom jou kennen het intussen al en vragen er niet meer naar. Zij begrijpen ook niet écht hoe het is om te rouwen om je kindje.
  • Je spieren voelen gespannen, je hebt vaak hoofdpijn, een drukkend gevoel op de borst. Liefdevolle aandacht geven aan je lichaam zou je zoveel deugd doen.

 

Wat mag je beleven? We nemen je even mee doorheen de dag!

Welkom! De koffie en verse thee staan klaar. Kom binnen en voel je thuis! We starten de dag met een open gesprek. Je krijgt ruimte om je verhaal te delen. Kort of net heel uitgebreid, zoals het voor jou goed voelt.

Daarna maken we tijd voor ontspanning. We gaan in alle rust voelen hoe het met jou is. Even niets moeten en gewoon zijn. Je ogen sluiten en landen in je lijf. Heerlijk!

Rond het middaguur lunchen we lekker samen. Neem iets lekkers, haal een frisse neus. Er is alle ruimte om elkaar te leren kennen en je in elkaars verhalen te herkennen. Na de middag gaan we creatief aan de slag. Niet schrikken, het is creatief op een manier die iedereen kan. Uit je hoofd en met je handen aan de slag.

Aan het einde van de dag nemen we nog even de ruimte om te voelen wat deze dag ons gebracht heeft. Moe maar voldaan en ontspannen ga je rond 17 uur weer naar huis. Je kijkt tevreden terug op een dag waarin er ruimte was voor missen, uiting geven aan je liefde, een lach en een traan.

Wat denk je? Klinkt goed toch, zo’n dag waarop alles er mag zijn. Een dag waarin je niets hoeft uit te leggen, omdat je omringd wordt door mama’s die hetzelfde ervaren.

Door wie?

Kim mama van Vince*, Elena en Vic.
Ellen mama van Finn, Mathis* en Emilia

Wij zijn twee mama’s die al door het proces gegaan zijn en heel goed weten wat het is om een baby te verliezen. Samen inspireren en dragen we jou graag op deze dag. We ontvangen je met open armen in onze zachte zondag cocon!

Liefs,

Kim & Ellen x

Zon-dag Ellen en Kim

Wat brengt jou deze dag?

Dat is waarschijnlijk heel persoonlijk. Maar ons doel is om:

  • Jou een veilige, warme cocon te bieden waarin je kindje helemaal centraal mag staan.
  • Jou te laten ervaren hoe waardevol verbinding is. Verbinding met je kindje dat zo gemist wordt en met andere mama’s die jouw gevoel herkennen.

Wellicht ga je ook naar huis met nieuwe inzichten, waardevolle connecties en bovenal een warm hart.

Wanneer?

Zondag 17 maart is de volgende editie.
Je betaalt 99 euro voor een unieke, geheel verzorgde dag die helemaal in het teken staat van jou en jouw verhaal.
Deze dag gaat door vanaf 4 aanmeldingen en de plekjes zijn beperkt (max. 6). Inschrijven kan tot en met maandag 11 maart.

Wat vertellen mama’s die er eerder bij waren?

Gisteren nam ik deel aan de zon-dag georganiseerd door de liefste Kim en Ellen. Een dag samen met mama’s die een kindje verloren waarbij onze kindjes er helemaal mochten zijn. Dichtbij, zoals altijd, maar op een andere manier. Waar ook vooral wij en ons verdriet en onze lach en ons zijn er helemaal mochten zijn. Het was gemakkelijk ongedwongen, geen taboes, geen sorry’s (of minder sorry’s, working on it), geen awkward stiltes. Er was verbinding. Er was rust. En vooral heel veel liefde. Ik ging dat altijd wat uit de weg, samenkomen met “lotgenoten”. Het is moeilijk dezelfde pijn bij anderen te zien en te weten dat niets het kan oplossen of verhelpen. De people pleaser in mij heeft daar veel moeite mee. Nu weet ik, dat dat niet hoeft. En dat samen zijn, al helend is op zich. Dus opgeklaard, dankbaar en met een opgewarmd hart start ik de week.

Astrid
Mama van Matte en Lott*

Ik vind het moeilijk om ergens naartoe te gaan waar ik niemand ken. Omdat ik mijn emoties niet echt onder controle had, was ik bang hoe ik op bepaalde dingen zou reageren. Doordat ik Kim al een paar keer had gesproken via Instagram en gezien had bij het Berrefonds was de drempel wat lager. Ook de foto’s van de vorige editie hebben me overtuigd. Vooral dat het verdriet er gewoon mocht zijn en dat iedereen die daar was je begreep vond ik een meerwaarde van deze zon-dag. Contact met lotgenoten is zo belangrijk en kan zo’n deugd doen, het schept een speciale band. Ik heb nog steeds contact met de andere dames die aanwezig waren en dat voelt heel fijn!

Ellen
Mama van Gaston*

De zon-dag was voor mij de start om in verbinding te komen met andere mama’s die ook hun geliefde kindje verloren. Het was een emotionele dag maar ik blik er met hele mooie gevoelens op terug! Een gesprek met een andere sterrenmama kan zoveel deugd doen, ze begrijpen net wat andere ouders niet begrijpen, ze weten zonder veel woorden waarover je het hebt … De gesprekken met andere mama’s op de zon-dag en de verhalen over hun kindje zijn me bijgebleven. Ze hebben stuk voor stuk een plaatsje in mijn hart gekregen!

Ilse
Mama van Aiden, Lily-Rose* en Lewis

Het mooiste aan de dag vond ik de gesprekken tijdens en tussen de activiteiten door. We konden op een laagdrempelige manier met elkaar praten en ervaringen delen. Elkaars kindjes leren kennen, naar de foto’s kijken en de verhalen horen. De zon-dag heeft me enorm veel gebracht. Als ik met vriendinnen afspreek voel ik me sinds het verlies van mijn zoontje een soort buitenstaander. Op de zon-dag zit iedereen in “hetzelfde schuitje” en kan er onophoudelijk over onze kindjes gesproken worden. Ik heb er fijne contacten en veel inspiratie aan overgehouden.

Hanne
Mama van Mies, Odil, Guus* en Lot

Contact maken met lotgenoten is altijd onbetaalbaar. Het feit dat er zo een verschil zat op ons allemaal qua leeftijd en beleving maakte het extra waardevol. De setting en de activiteiten zorgden voor goede ijsbrekers om gesprekken op gang te brengen. Ik ben totaal niet creatief ingesteld en plots stroomde er vanalles uit mijn handen. Enkel en alleen omdat ik omringd was door de juiste mensen en ik kon babbelen over Georges waardoor het natuurlijk kwam. Kim gaf tips en heeft ons doorheen de dag begeleid, tegelijk was ze gewoon mama van Vince en deelde ze haar verhaal, wat ons ook hielp.

Evelyn
Mama van Georges* en Remi

Veelgestelde vragen

Maakt het uit hoelang mijn verlies geleden is?
Nee. Dit kan 3 maanden zijn, 3 jaar of zelfs 30 jaar. Op elk moment mag jij ruimte maken voor verbinding met je kindje. Dat is waar deze dag over gaat. Over de verbinding met je kindje, met jezelf en met andere mama’s die een kindje moeten missen.

Ik ben opnieuw in blijde verwachting – ben ik dan welkom?
Een zwangerschap na verlies brengt zoveel dubbele gevoelens met zich mee. Het kan dan heel fijn zijn om hierover te praten met mama’s die al (een) regenboogkindje(s) hebben. Natuurlijk kan een zwanger buikje ook confronterend zijn voor ouders van wie het verlies heel pril is of waarvoor de weg naar een volgend kindje niet vanzelfsprekend is. Daarom bespreek ik dit zeker vooraf met alle deelnemers zodat niemand zich ongemakkelijk hoeft te voelen.

Ik had een heel pril zwangerschapsverlies – kan ik ook aansluiten?
Het verlies van leven in je buik of kort na de geboorte is iets wat ons allemaal bindt. Toch is de zachte zondag minder gericht op mama’s die een vroeg zwangerschapsverlies meemaakten. De zachte zondag gaat ook heel erg over het benoemen van je kindje, vertellen over hoe het moment van de bevalling en het afscheid was, er worden foto’s getoond en ouders noemen hun naam. Dit maakt dat je je misschien minder verbonden voelt met deze ouders. We denken dat het een andere beleving is, die een andere aanpak vraagt.

Moet ik creatief zijn?
Nee, helemaal niet. We gaan knippen, plakken, schilderen … dat kan iedereen! Je kan dit puur op gevoel doen en de invulling geven zoals jij wil. Het proces is belangrijker dan het eindresultaat.

Waar gaat deze dag door?
In het warm nest van De Stroom in Kapellen kom je helemaal tot rust. Voorafgaand aan de dag ontvang je nog een mail met praktische informatie.

Wat als ik moet afzeggen/annuleren?
Wij hopen natuurlijk vooral dat je erbij bent, want wat is dit een fijne dag! Het kan natuurlijk gebeuren dat je verhinderd bent, door ziekte of andere omstandigheden. Je kan dan je plek doorgeven aan iemand of doorschuiven naar een volgende editie.

Heb je interesse om deel te nemen maar heb je eerst nog enkele vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Pin It on Pinterest

Share This