Sterrengids

Sterrengids

Je komt thuis van het ziekenhuis en wordt opgewacht door een huis vol babyspullen. Daar sta je dan. Met lege handen, een lege buik en een gebroken hart. En nu? Je hebt het gevoel zoveel te willen doen met en voor je kindje, maar wat?

Via deze gids inspireer ik je graag over hoe je invulling kan geven aan het verdriet en gemis van je kindje.

Ik verzamelde de voorbije jaren veel ideetjes, tips, muziek en boeken die ik graag met je deel. Neem er uit mee wat helpend is voor jou, want iedereen is uniek.

Liefs,

Kim x

  Wat mag je beleven? We nemen je even mee doorheen de dag!

  Welkom! De koffie en verse thee staan klaar. Kom binnen en voel je thuis! We starten de dag met een kringmoment.
  Je krijgt ruimte om je verhaal te delen. Dit mag kort of net heel uitgebreid, zoals het voor jou goed voelt.

  Daarna maken we tijd voor ontspanning. We gaan in alle rust voelen hoe het met jou is. Even niets moeten en gewoon zijn. Je ogen sluiten en landen in je lijf. Heerlijk! Rond het middaguur lunchen we lekker samen. Neem iets lekkers, haal een frisse neus. Er is alle ruimte om elkaar te leren kennen en je in elkaars verhalen te herkennen. Na de middag gaan we creatief aan de slag. Niet schrikken, het is creatief op een manier die iedereen kan. Uit je hoofd en met je handen aan de slag.

  Aan het einde van de dag nemen we nog even de ruimte om te voelen wat deze dag ons gebracht heeft. Moe maar voldaan en ontspannen ga je rond 16.30 uur weer naar huis. Je kijkt tevreden terug op een dag waarin er ruimte was voor missen, uiting geven aan je liefde, een lach en een traan.

  Wat denk je? Klinkt goed toch, zo’n dag waarop alles er mag zijn. Een dag waarin je niets hoeft uit te leggen, omdat je omringd wordt door mama’s die hetzelfde ervaren.

  Wat haal je uit deze dag?

  Wat je er precies uithaalt, dat is waarschijnlijk heel persoonlijk. Maar ons doel is om:

  • Jou een veilige, warme cocon te bieden waarin je kindje helemaal centraal mag staan.
  • Jou te laten ervaren hoe waardevol verbinding is. Verbinding met je kindje dat zo gemist wordt en met andere mama’s die jouw gevoel herkennen.

  Wellicht ga je ook naar huis met nieuwe inzichten, waardevolle connecties en bovenal een warm hart.

  Wanneer?

  Zondag 23 oktober en zondag 4 december zijn de volgende edities.
  Je betaalt 125 euro voor een unieke, geheel verzorgde dag die helemaal in het teken staat van jou en jouw verhaal.

  Door wie?

  Ellen mama van Finn, Mathis* en Emilia
  Kim mama van Vince*, Elena en Vic.

  Wij zijn twee mama’s die al door het proces gegaan zijn en heel goed weten wat het is om een baby te verliezen. Samen inspireren en dragen we jou graag op deze dag. We ontvangen je met open armen in onze zon-dag cocon!

  Liefs,

  Ellen & Kim x

  Zon-dag Ellen en Kim

  Wat vertellen mama’s die er eerder bij waren?

  Gisteren nam ik deel aan de zon-dag georganiseerd door de liefste Kim en Ellen. Een dag samen met mama’s die een kindje verloren waarbij onze kindjes er helemaal mochten zijn. Dichtbij, zoals altijd, maar op een andere manier. Waar ook vooral wij en ons verdriet en onze lach en ons zijn er helemaal mochten zijn. Het was gemakkelijk ongedwongen, geen taboes, geen sorry’s (of minder sorry’s, working on it), geen awkward stiltes. Er was verbinding. Er was rust. En vooral heel veel liefde. Ik ging dat altijd wat uit de weg, samenkomen met “lotgenoten”. Het is moeilijk dezelfde pijn bij anderen te zien en te weten dat niets het kan oplossen of verhelpen. De people pleaser in mij heeft daar veel moeite mee. Nu weet ik, dat dat niet hoeft. En dat samen zijn, al helend is op zich. Dus opgeklaard, dankbaar en met een opgewarmd hart start ik de week.

  Astrid
  Mama van Matte en Lott*

  Ik vind het moeilijk om ergens naartoe te gaan waar ik niemand ken. Omdat ik mijn emoties niet echt onder controle had, was ik bang hoe ik op bepaalde dingen zou reageren. Doordat ik Kim al een paar keer had gesproken via Instagram en gezien had bij het Berrefonds was de drempel wat lager. Ook de foto’s van de vorige editie hebben me overtuigd. Vooral dat het verdriet er gewoon mocht zijn en dat iedereen die daar was je begreep vond ik een meerwaarde van deze zon-dag. Contact met lotgenoten is zo belangrijk en kan zo’n deugd doen, het schept een speciale band. Ik heb nog steeds contact met de andere dames die aanwezig waren en dat voelt heel fijn!

  Ellen
  Mama van Gaston*

  De zon-dag was voor mij de start om in verbinding te komen met andere mama’s die ook hun geliefde kindje verloren. Het was een emotionele dag maar ik blik er met hele mooie gevoelens op terug! Een gesprek met een andere sterrenmama kan zoveel deugd doen, ze begrijpen net wat andere ouders niet begrijpen, ze weten zonder veel woorden waarover je het hebt … De gesprekken met andere mama’s op de zon-dag en de verhalen over hun kindje zijn me bijgebleven. Ze hebben stuk voor stuk een plaatsje in mijn hart gekregen!

  Ilse
  Mama van Aiden, Lily-Rose* en Lewis

  Het mooiste aan de dag vond ik de gesprekken tijdens en tussen de activiteiten door. We konden op een laagdrempelige manier met elkaar praten en ervaringen delen. Elkaars kindjes leren kennen, naar de foto’s kijken en de verhalen horen. De zon-dag heeft me enorm veel gebracht. Als ik met vriendinnen afspreek voel ik me sinds het verlies van mijn zoontje een soort buitenstaander. Op de zon-dag zit iedereen in “hetzelfde schuitje” en kan er onophoudelijk over onze kindjes gesproken worden. Ik heb er fijne contacten en veel inspiratie aan overgehouden.

  Hanne
  Mama van Mies, Odil, Guus* en Lot

  Contact maken met lotgenoten is altijd onbetaalbaar. Het feit dat er zo een verschil zat op ons allemaal qua leeftijd en beleving maakte het extra waardevol. De setting en de activiteiten zorgden voor goede ijsbrekers om gesprekken op gang te brengen. Ik ben totaal niet creatief ingesteld en plots stroomde er vanalles uit mijn handen. Enkel en alleen omdat ik omringd was door de juiste mensen en ik kon babbelen over Georges waardoor het natuurlijk kwam. Kim gaf tips en heeft ons doorheen de dag begeleid, tegelijk was ze gewoon mama van Vince en deelde ze haar verhaal, wat ons ook hielp.

  Evelyn
  Mama van Georges* en Remi

  Veelgestelde vragen

  Maakt het uit hoelang mijn verlies geleden is?
  Nee. Dit kan 3 maanden zijn, 3 jaar of zelfs 30 jaar. Op elk moment mag jij ruimte maken voor verbinding met je kindje. Dat is waar deze dag over gaat. Over de verbinding met je kindje, met jezelf en met andere mama’s die een kindje moeten missen.

  Ik ben opnieuw in blijde verwachting – ben ik dan welkom?
  Een zwangerschap na verlies brengt zoveel dubbele gevoelens met zich mee. Het kan dan heel fijn zijn om hierover te praten met mama’s die al (een) regenboogkindje(s) hebben. Natuurlijk kan een zwanger buikje ook confronterend zijn voor mama’s van wie het verlies heel pril is of waarvoor de weg naar een volgend kindje niet vanzelfsprekend is. Daarom bespreek ik dit zeker vooraf met alle deelnemers zodat niemand zich ongemakkelijk hoeft te voelen.

  Ik had een heel pril zwangerschapsverlies – kan ik ook aansluiten?
  Het verlies van leven in je buik of kort na de geboorte is iets wat ons allemaal bindt. Toch is de zon-dag minder gericht op mama’s die een vroeg zwangerschapsverlies meemaakten. De zon-dag gaat ook heel erg over het benoemen van je kindje, vertellen over hoe het moment van de bevalling en het afscheid was, er worden foto’s getoond en mama’s noemen hun naam. Dit maakt dat je je misschien minder verbonden voelt met deze mama’s. We denken dat het een andere beleving is, die een andere aanpak vraagt.

  Moet ik creatief zijn?
  Nee, helemaal niet. We gaan knippen, plakken, schilderen … dat kan iedereen! Je kan dit puur op gevoel doen en de invulling geven zoals jij wil.

  Waar gaat deze dag door?
  Schopboshoeve in Grasheide. Tussen de treurwilgen, aan de rand van het kleine meer kom je helemaal tot rust. Voorafgaand aan de dag ontvang je nog een mail met praktische informatie.

  Heb je interesse om deel te nemen maar heb je eerst nog enkele vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

  Pin It on Pinterest

  Share This