Contact met lotgenoten

zon-dag

Contact maken met lotgenoten is altijd onbetaalbaar. Dat er verschil was qua leeftijd en beleving maakt het extra waardevol.

Ik vond het mooi om te zien hoe ze elkaar doorheen de dag beter leerden kennen. Elkaar én natuurlijk ook de kindjes. Er werd door fotoalbums gebladerd, er waren 1-1 babbeltjes bij de koffie en Instagram namen werden uitgewisseld.

Lotgenoten hoef je niets uit te leggen, ze begrijpen je met een half woord. Ze weten als geen ander hoe confronterend de supermarkt kan zijn, hoe foute uitspraken binnenkomen maar ook hoe je hart een sprongetje maakt als de naam van je kindje mee op een envelop staat. En net dat wederzijds begrip zorgt ervoor dat je meteen een band hebt met elkaar.

Zo weet ik heel zeker dat er 5 mama’s zijn die op 1 januari niet enkel Nieuwjaar zullen vieren maar ook zullen stilstaan bij een heel bijzonder meisje dat ze op deze zon-dag leerden kennen. Hartverwarmend, toch? 💞

Zoals Ellen het ook zo mooi zei: “Dit clubje van sterrenmama’s. Je wil er niet bijhoren, maar het is verdomd bijzonder.”

Pin It on Pinterest

Share This