Een terugblik op de eerste ZON-dag

ZON-dag

De herfst is nu echt wel begonnen. We hebben nog mogen genieten van enkele heerlijke zonnige dagen de voorbije weken. 17 oktober was ook zo’n dag. De zonsopgang onderweg naar Korbeek-Lo was het begin van een wondermooie verbindende dag voor mama’s die een kindje moeten missen: de eerste ZON-dag.

Na een warme ontvangst met koffie en thee gingen we meteen de diepte in. We deelden ons verhaal omgeven door heel veel liefde. Met een lach en een traan, alle emoties mochten er zijn. Intens en oprecht. Lief en leed delen op zijn mooist …

Het was zo fijn om haar verhaal nog eens volledig te mogen vertellen. Er werd oprecht geluisterd.

Na een korte pauze was het tijd voor de yin yoga sessie. Jana had een prachtig thema uitgewerkt en met haar rustgevende stem zorgde zij voor connectie met jezelf. Even helemaal in je lijf komen en in het moment leven, zo heerlijk in deze wereld die maar door gaat.
 
Tijdens de lunch werd openhartig verder gebabbeld en er was ook nog even tijd om door de fotoboeken van onze kindjes te bladeren. Bijzonder om ze doorheen deze dag steeds beter te leren kennen.

Contact maken met lotgenoten is altijd onbetaalbaar. Dat er een verschil was qua leeftijd en beleving maakte het extra waardevol.

Er stond nog één activiteit op het programma: een creatieve workshop. We maakten een blijvende herinnering in teken van ons kindje. Bedachtzaam of net heel erg op gevoel werd er gewerkt aan een vlag die je de invulling kon geven zoals je wou. Tussendoor werd nog van een lekker stukje taart gesmuld.

Ik ben totaal niet creatief en plots stroomde er vanalles uit mijn handen. Enkel en alleen omdat ik omringd was door de juiste mensen. Ik kon ondertussen vrij babbelen over mijn kindje waardoor het natuurlijk kwam.

Om af te sluiten trokken we samen naar buiten, de natuur in. Alle vlaggen werden samengebracht en opgehangen tussen de bomen. Op de boomstammen vlakbij kreeg iedereen nog een klein cadeautje en werd er gezellig nagepraat.

De locatie is helemaal passend bij dit fragiele onderwerp: warm, rustgevend, vol natuur en gezelligheid. Het plaatje klopte.

Ik voel me warm vanbinnen als ik aan deze dag terugdenk. Dankbaar om de mama’s die er met een open hart naartoe kwamen om gezellig samen te zijn om dat wat ons bindt – onze prachtige kindjes die zo gemist worden.
 
De volgende editie van ZONdag is gepland op 28 november.
Net voor Wereldlichtjesdag en de feestdagen maken we er een extra warme, intieme bijeenkomst van.
Heel welkom! Alle info kan je hier lezen.

Pin It on Pinterest

Share This