ZON-dag

Even verder dan de maan

Voor wie is ZON-dag?

Ben jij een mama die een kindje verloren is tijdens de zwangerschap of rondom de geboorte en herken je je in het volgende?

 • De wereld draait maar verder. Je wilt heel graag op de pauze knop duwen en je heel dicht bij je kindje voelen. Even enkel “mama van …” zijn.
 • Je bent benieuwd hoe anderen het beleven. Hoe geven andere ouders ruimte aan het dichtbij houden en koesteren van hun kindje? Hoe gaan ze om met speciale data en moeilijke dagen?
 • Je wilt zo graag nog eens het verhaal van je kindje uitgebreid vertellen met alle gevoelens die daarbij komen kijken. Liefde, trots, verdriet, gemis. De mensen rondom jou kennen het intussen al en vragen er niet meer naar. Zij begrijpen ook niet écht hoe het is om te rouwen om je kindje.
 • Je spieren voelen gespannen, je hebt vaak hoofdpijn, een drukkend gevoel op de borst. Liefdevolle aandacht geven aan je lichaam zou je zoveel deugd doen.

Wat gaan we doen?

Vanaf 9.15 uur ben je welkom. De koffie en verse thee staan klaar. Kom binnen en voel je thuis!
Om 9.30 uur starten we de dag met een kringmoment. Je krijgt ruimte om je verhaal te delen. Dit mag kort of net heel uitgebreid, zoals het voor jou goed voelt.

Daarna maken we tijd voor ontspanning. We gaan in alle rust voelen hoe het met jou is. Even niets moeten en gewoon zijn. Je ogen sluiten en landen in je lijf. Heerlijk!
Rond het middaguur lunchen we lekker samen. Neem even iets lekkers, haal een frisse neus. Er is alle ruimte om elkaar te leren kennen en je in elkaars verhalen te herkennen.
Na de middag gaan we creatief aan de slag. Niet schrikken, het is creatief op een manier die iedereen kan. Even uit je hoofd en met je handen aan de slag. We maken een blijvende herinnering in teken van je kindje.

Aan het einde van de dag nemen we nog even de ruimte om te voelen wat deze dag ons gebracht heeft. Moe maar voldaan en ontspannen ga je rond 16.30 uur weer naar huis. Je kijkt tevreden terug op een dag waarin er ruimte was voor missen, uiting geven aan je liefde, een lach en een traan.

Het was zo fijn om haar verhaal nog eens volledig te mogen vertellen. Er werd oprecht geluisterd en ongeremd vragen gesteld.

Jouw investering

Je betaalt 125 euro. Daarvoor krijg je:

 • Een volledige dag van 9.30 tot 16.30 uur op een bijzondere rustplek in Grasheide.
 • Een ontspannende yin yoga sessie, incl. alle materialen – je hoeft dus geen yoga matje mee te brengen.
 • Materialen voor het creatieve werk.
 • Een heerlijke lunch.
 • De hele dag koffie, thee en versnaperingen.
Tulips & cake

Contact maken met lotgenoten is onbetaalbaar. Dat er een verschil was qua leeftijd en beleving maakte het extra waardevol.

Tulips & cake

Wat haal je uit deze dag?

Wat je er precies uithaalt, dat is waarschijnlijk heel persoonlijk. Maar mijn doel is om:

 • Jou een veilige, warme cocon te bieden waarin je kindje helemaal centraal mag staan.
 • Jou te laten ervaren hoe waardevol verbinding is. Verbinding met je kindje dat zo gemist wordt en met andere mama’s die jouw gevoel herkennen.

 

Wellicht ga je ook naar huis met nieuwe inzichten, waardevolle connecties en bovenal een warm hart.

Veelgestelde vragen

Maakt het uit hoe lang mijn verlies geleden is?
Nee. Dit kan 3 maanden zijn, 3 jaar of zelfs 30 jaar. Op elk moment mag jij ruimte maken voor verbinding met je kindje. Dat is waar deze dag over gaat. Over de verbinding met je kindje, met jezelf en met andere mama’s die een kindje moeten missen.

Ik ben opnieuw in blijde verwachting – ben ik dan welkom?
Een zwangerschap na verlies brengt zoveel dubbele gevoelens met zich mee. Het kan dan heel fijn zijn om hierover te praten met mama’s die al (een) regenboogkindje(s) hebben. Natuurlijk kan een zwanger buikje ook confronterend zijn voor mama’s van wie het verlies heel pril is of waarvoor de weg naar een volgend kindje niet vanzelfsprekend is. Daarom bespreek ik dit zeker vooraf met alle deelnemers zodat niemand zich ongemakkelijk hoeft te voelen.

Moet ik creatief zijn?
Nee, helemaal niet. We gaan knippen, plakken, schilderen … dat kan iedereen! Je kan dit puur op gevoel doen en de invulling geven zoals jij wil.

Waar gaat deze dag door?
Schopboshoeve in Grasheide. Tussen de treurwilgen, aan de rand van het kleine meer kom je helemaal tot rust. Voorafgaand aan de dag ontvang je nog een mail met praktische informatie.

 

Heb je interesse om deel te nemen maar heb je eerst nog enkele vragen? Aarzel niet om mij te contacteren.

Pin It on Pinterest

Share This