Geboortekaartjes voor regenboogkindjes

Ik behoor tot een club waar eigenlijk niemand bij wil horen, maar die wel alleen levenslange lidkaarten uitdeelt. Een club met veel verdriet, tranen en littekens op de ziel. Maar ook met hoop. Met warmte. Met veel liefde. De club van de sterrenmama’s is er één met een sterke teamgeest, met heel veel wederzijds begrip. Met kleine gebaren die veel steun bieden. Het is soms dankzij die onzichtbare club dat het verdriet te dragen is, dat het je lukt om de draad weer op te pikken en door te gaan.

En dan krijg je misschien nog een extra lidkaart. Van een leuker team: de regenboogmama’s. Dan heb je het geluk om na je sterretje nog eens zwanger te worden en leven te schenken. En dan gaat wel alles goed. Dan gaat het zoals het zou moeten gaan. En dat wil je vieren, dat wil je van de daken schreeuwen. Natuurlijk.

Zo’n regenboogkindje is extra bijzonder, net omdat het een sterretje heeft als broer of zus. En als mama wil je toch graag dat sterretje meenemen in je geluk. Je wil helemaal op jouw manier duidelijk maken dat je sterrenkindje er ook nog is. In je hart, in je hoofd. Dus wil je een geboortekaartje voor je nieuwe wondertje waar op een mooie, speelse manier verwezen wordt naar broer of zus die er niet meer is.

Als sterrenmama van Vince en regenboogmama van twee lieve schatten na hem, weet ik als geen ander wat je bedoelt. Want ondanks het feit dat elk verhaal van een sterrenmama anders is, dat elk verdriet heel persoonlijk is, weet ik uit ervaring wel wat die worsteling met je doet. Je bént super gelukkig nu. Je wordt opnieuw mama. Zalig.

Maar toch, je zou het fijn vinden om te verwijzen naar je eerdere geluk dat heeft geleid tot een immens verdriet. Je zou willen dat ook anderen je sterrenkindje niet vergeten. Dit kan door een passend tekstje of een symbooltje dat heel veel kan betekenen. Een blaasbloem, een vlinder, een vlieger, een sterretje. Ik laat me graag inspireren door jouw persoonlijke verhaal en help je met veel liefde om een uniek kaartje te maken!

Want wij regenboogmama’s verdienen dat.

Wij verdienen een gouden randje aan ons nieuw geluk. Al is het maar omdat er achter die nieuwe – hopelijk helemaal – roze wolk een schitterend sterretje straalt. Voor altijd.

PS: Hé, regenboogpapa’s, ik schreef dit even helemaal vanuit mezelf, als regenboogmama voor andere (toekomstige) regenboogmama’s. Maar wees even welkom hier op mijn site, natuurlijk is Tot de maan en terug er ook voor jullie.

Samenwerken aan een kaartje voor je regenboogbaby

Wil je samen een geboortekaartje voor je regenboogbaby uitwerken? Of wil je een unieke, waardevolle illustratie van je gezin om te koesteren? Neem gerust contact op en we bekijken samen de mogelijkheden.

Pin It on Pinterest

Share This